Szállás Tokaj, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Tokajról röviden

A „borok királya, királyok bora” városa Tisza és a Bodrog találkozásánál fekszik. Hazánk történelmi borvidéke.

Tokaj ismertségét, világhírnevét, nemzeti himnuszunkba történt bekerülését, a világörökség részévé válását kétségtelenül a bornak köszönheti. Ugyanakkor Tokaj egyszerre tud lenni misztérium, csoda és valóság, ih­let­tel, ér­zé­sek­kel és ha­gyo­má­nyok­kal gaz­da­gon meg­ál­dott föld.

Gazdag természeti adottságainkhoz jelentős építészeti kultúra társul. Maga a városi séta is maradandó élményt nyújt.
Kulturális központunk színháza, konferenciaterme és világörökségi bormúzeuma mellett más létesítmények: a tokaji múzeum, kiállítótermek, valamint Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza, a Fesztiválkatlan rendezvényei várják látogatóikat. A szabadidő eltöltésének páratlan lehetőségei vannak. A folyókon a strandolás mellett a vízi sportok kedvelői, a hegyen a túrázók, télen a síelők élvezhetik a természet adottságait. A város borainak megismeréséhez  a híressé vált Szerelmi pincesor és a többi, nagy hagyománnyal rendelkező pincészet is kiépült.

A város nemcsak a hungarikumnak számító Tokaji aszúról nevezetes. A műemlékekben gazdag városban szinte minden királyunk megfordult, Szapolyai Jánost pedig itt jelölték királynak.

Látnivalói: Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet,  Bacchus-kút, Ágyúgolyós ház, Tokaj Múzeum, városháza...

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben